Säästä hankkimalla nämä kulutustavarat ulkomailta

Jokainen Nuuka-Nikke sen tietää, että säästö se on pienikin säästö. Kannattaa siis pohtia, voiko jostain saada jotain edukkaampaan hintaan. Toki moisessa kaupan teossa ja hintavertailussa kannattaa ottaa huomioon, etenkin kulutustavaroiden kohdalla niiden laatu.

Älylaiteet

Älylaitteita

Voit säästää tilaamalla älylaitteita ulkomailta

Älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet esimerkiksi ovat jonkinlaista kulutustavaraa ja varmasti hinta on ainakin joissain ulkomaisissa kaupoissa edukkaampi. Entäs vero? Tuleeko siis laitteelle jonkinlainen vero, jos sen tilaa ulkomailta Suomeen? Hyvä kysymys, jonka vastaus tällä erää jää puuttumaan.

Älylaitteiden kohdalla kannattaa tutkiskella ja suorittaa hintavertailua ihan suomalaisissa kuin ulkomaisissakin kaupoissa. Ja moinen vertailu koskee etenkin nettikauppoja, joissa tarjontaa on mielin määrin.

Laturit, kaiuttimet ja muut härpäkkeet

Usein nettikaupat ainakin tyrkyttävät asiakkailleen olemattomaan hintaan niin latureita, kaiuttimia kuin muitakin lisälaitteita erinäisiin nykyajan älylaitteisiin. Kannattaako kuitenkaan ostaa kymmentä kiinalaista laturin johtoa sillä hinnalla, kun saisi yhden alkuperäisen piuhan? Allekiroittanut voi tässä vaiheessa kertoa, ettei todellakaan kannata. Laatu kyseisissä Kiinan ihmeissä on nimittäin täyttä kuraa. Ainakin ollut vielä tovi takaisin. Moinen kymmenen johdon ihme ei ole todellakaan hintansä väärtti.

Edukkaat kaiuttimet taas ovat osoittautuneet oikein oivallisiksi ja toimiviksi, vaikkakin Kiinan ihmeitä ovat olleet. Ja kyllähän sitä mielellään kaiuttimesta maksaa muutaman lantin ja kyseinen härpäke saattaa kestää ne muutamat kesän festarit. Onhan se sen arvoista, toisin kuin johdot..

Älykköjen lisälaitteissa kannattaa kuitenkin olla jokseenkin tarkkana ja mieluummin turvautua alkuperäisiin ja laadukkaisiin tuotteisiin, ettet vahingoita laitettasi Aasian ihmeillä!

Arjen hygienia

Hygieniatuotteita saat tilattua melko kätevästi ja halvalla ulkomaisista verkkokaupoista, jos olet valmis tilaamaan tavaraa paljon kerralla. Esimerkiksi hammasharjat ovat yksi tuote, joita voit turvallisesti tilata, mutta yksittäisten pakkausten tilaaminen ei välttämättä tule erityisen kannattavaksi. Jos kuitenkin tilaat ulkomailta suunhoitotuotteet, voit pitkällä kaavalla säästää, kun sinun ei tarvitse käydä vaikkapa kalliissa hampaiden valkaisuissa.

Voit myös tilata esimerkiksi pesuaineita melko helposti ulkomailta. Näitä tilattaessa EU-alueen ulkopuolelta on kuitenkin oltava hyvin tarkkana, että tuotteet eivät sisällä kiellettyjä aineita. Muutoin ne jäävät herkästi tullin käsiin.

Sisustus

Joku saattaa sanoa, ettei sisustustavarat ole kulutustuotetta, mutta mitä ne sitten on? Kyllä allekirjoittaneen mielestä ainakin sisustustuotteet ovat yhtälailla kulutustuotetta.

Nettikaupat ovat väärällään erilaista krääsää, jota sisustustavaraksikin kutsutaan. Kannattaa siis pohtia onko valmis maksamaan designer-tuotteesta itsensä kipeäksi, jos nettikaupasta löytyy paremmin omaa silmää hivelevä edukas tuote. Peukku tässä vaiheessa edukkaalle tuotteelle. Tosin laatu ei varmasti ole yhtä hyvä kuin moisissa designer-tuotteissa, mutta onpa tuote ilo silmälle edes sen aikaa kun tulee kestämään.

Vaateet, kengät, asusteet

Kulutuskamaa nämäkin! Ja todellakin ulkomaisissa kaupoissa näitä riittää. Ja kyllä, useimmiten edukkaampaan hintaan kuin suomalaisissa merkkiputiikeissa.

Perehdy siis mahdollisuuteen ostaa himoitsemasi merkkituote edukkaammin ulkomaisesta kaupasta tai verkkokaupasta. Aina on mahdollisuus vertailla hintoja ja löytää edukkaita ratkaisuja pukeutumisen osalta. Oli kyseessä sitten se merkkituote tai ei. Ja mitä enemmän somea käyttää ja mainoksia pukkaa naamakirjan etusivulle, sitä halvemmaksi hinnat muuttuvat.

Laatu kannattaa jälleen ottaa huomioon ja uskoa myös vanhaan sanontaan, ettei köyhän kannattaisi ostaa halpaa. Jos köyhällä ei kuitenkaan juuri nyt ole mahdollisuutta panostaa laatuun ja akuutti tarve uudelle talvitakille iskee, niin ei siinä auta muu kuin jatkaa nettishoppailua aina edukkammalle sivustolle.

Etenkin edukkaiden kenkien kohdalla kannattaa ottaa huomioon käyttömukavuus. Useimmiten perin edukkaat tohvelit ovat laadultaa täyttä kuraa. Pohja on ohuempi kuin postimerkki ja kenkä tukee jalkaa lähes yhtä paljon kuin varreton sukka. Jos siis tahtoo panostaa laatuun, kannattaa unohtaa Nuuka-Nikkeily ja jatkaa hyväksi havaittujen hankintojen parissa. Miksi sitä hyvää pois vaihtamaan?